Spring til indhold
  • Hjem
  • Vores cider
  • Cidersmagning
  • Kontakt
  • Om os
Menu
  • RAKKERPAK CIDER ER GODT SELSKAB

    Nyd et glas velsmagende Rakkerpak Cider som alternativ til andre alkoholiske drikke. Skænk de fine bobler til en frisk aperitif, til fisk og lyst kød, til ost, til brunch, til frokost og til de søde desserter.

    Læs om vores forskellige cidere og de metoder, vi bruger i cideriet.

  • FILIPPA

    Filippa er fremstillet på det tidligere kendte danske spiseæble. Sorten er fint balanceret med både sødme og syre, har umiskendelig smag af æble, som giver en skøn fornemmelse af det tidlige efterår. Her får du frugtige noter, der kendetegner vores nordiske ciderstil.

    Serveringsforslag: En fin aperitif, der også er godt til retter med lyst kød.

    ---

    STILLE SEPTEMBER

    Her har du Rakkerpak Ciders bud på en still cider. En halvtør cider med en blød restsødme, der understøtter den fine smag af sommeræbler med blandt andet Rød Gråsten og Rød Ananas.

    Serveringsforslag: Stille September er en herlig aperitif, og du får også en dejlig ledsager til bagt æblekage og frugttærte med is. Når kulden er over os, er den lækker at bruge til Mulled Cider med krydderier som kanel og kardemomme – den engelske betegnelse af gløgg på cider.

    ---

    LIMFJORDSCIDER

    Limfjordscider er en rund og fyldig cider lavet på sensommeræbler. Til vores Limfjordscider indgår en stor del af Ingrid Marie-æblet, som tilfører de mørke toner i cideren. Cideren har en del restsødme i fin harmoni med et strejf af syre.

    Serveringsforslag: Der er virkelig mange æblenoter i Limfjordscideren. Derfor er den et charmerende glas aperitif, og den er også velvalgt til fisk og skaldyr.

    ---

    BRØIS

    Brøis hælder mod den engelske ciderstil, og den vandt Danmarks største ciderkonkurrence i 2024. Her er masser af smag, aroma og retronasalt, der giver masser af fylde dejligt længe med masser af fine perlende bobler og en klar gylden farve.

    Brøis-æblet stammer fra et frøformeret æbletræ, som står på en gård tæt ved Thise. Træet væltede desværre i stormen 2023, men ved podning vil vi genskabe muligheden for at lave Brøis-cider igen om nogle år.

    Serveringsforslag: Nydes som aperitif, til det store jule- eller frokostbord og parrer sig godt med foreskellige oste - både de faste oste samt blåskimmeloste.

    ---

    INGRID MARIE PÈT-NAT

    Ingrid Marie er en single sort cider, hvor æblet har fået lov at modne godt før pres. Aromaen har flotte butternut noter blandet med mere tropiske dufte f.eks. ananas og mango, hvilket også går igen i smagen. Der er fine perlende bobler og klar gylden farve.

    Serveringsforslag: Nydes til fisk, skaldyr, til ost og dessert eller nyd den som den er.

    ---

    BELLE DE BOSKOOP

    Cideren har en fremtrædende, krydret duft af efterårets æbler. Æblets smag gentager sig i cideren med fin balance mellem sødme og syre. 1/3-del har lagret på egefade for at fremme æblets retronasale balance.

    Serveringsforslag: Belle de Boskoop er en allround cider, som går godt til frokostbordet, til fisk, skaldyr, vegetarisk og indisk mad eller nyd den som den er.

    ---

    DISCO-BLOMME

    Disco-Blomme er en co-fermenteret cider med 80 % discoveryæble og 20 % blomme. Det er en meget tør cider med noter af blomme og mandel.

    Serveringsforslag: En superfin aperitif, og en god ledsager til meget søde desserter.

    ---

    ARONIA OG ÆBLE

    En tør cider co-fermenteret med hele Aroniabær. Cideren giver associationer til de første tegn af det endnu lune efterår med noter af Sortbær og hedens urter. Aroniaen tilfører cideren en flot rød farve og bidrager med bitterstoffer fra skindkontakt med bærrene for en rigere smagsoplevelse.

    Serveringsforslag: Velegnet til ost, fisk, vegetar og lettere stegte retter - f.eks. svamperisotto med stegt svine- eller kalvefilet.

    ---

    ELSTAR PÅ EGEFAD

    En tør og gylden cider med livlige bobler og noter af grapefrugt og modne pærer. Fornemmelsen af egefadslagringen er tydelig i både aroma og smag.

    Serveringsforslag: Drik den, når du trænger til et frisk pust, til fisk, skaldyr eller lyst kød.

     

  • ET UNIKT PRODUKT

    Vi har stor respekt for vores grundprodukt, æblet og den naturlige proces, der foregår med vildgær.
    Med vildtgæren får vi et unikt produkt, som vil være forskelligt præget af årets klima, de sorter vi arbejder med samt de processer vi sætter i gang.
    Vi benytter to grundlæggende principper i cideriet, dem kan du læse om nedenfor.

  • PÉT-NAT-METODEN

    Vi arbejder med Pét-nat-metoden (en forkortelse af ”Pétillant-naturel” – som betyder naturligt mousserende), hvor vi holder skarpt øje med, hvor meget sukker gæren omsætter. Vi flasker cideren og lader gæren omsætte de sidste sukkerrester i flasken, og derved får man de eftertragtede bobler af den rene most. Metoden er også kendt indenfor udviklingen af naturvin.

     

    MÉTHODE  TRADITIONELLE

    Méthode Traditionelle er også kendt som Champagne-metoden. Den helt traditionelle måde at lave champagne på, arbejder vi også med hos Rakkerpak Cider. Her lader vi cideren gære helt ud, så der ikke er mere sukkerstof tilbage. Når vi flasker cideren, tilsætter vi liqueur de tirage (sukkerstof til bobler), så boblerne dannes naturligt i flasken.

  • DEGORGERING AF CIDER

    Når man lader cider eftergære i flasken, vil der typisk være gærrester som bundfald tilbage i flasken. Disse gærrester kan give umamismag, hvis de ligger længe nok på flasken, så det arbejder vi naturligvis med. Vi degorgerer al vores cider, så der er så lidt bundfald tilbage som muligt. At vores cider er helt uden bundfald, kan vi dog ikke garantere.

  • SMAG RAKKERPAK CIDER

    Begge vores metoder til ciderproduktion kan lagre på enten stålfade eller på egefade – resultater giver forskellige smagsoplevelser.

    Køb vores cider
{2025} © Rakkerpak CiderTema fra SiteOrigin
  • Vores cider
  • Cidersmagning
  • Kontakt
  • Om os
  • Persondata

Følg os

Rul til toppen