VORES RAKKERPAK CIDER
Her finder du en beskrivelse af vores forskellige cidere og de metoder vi bruger til vores fremstilling.
FILIPPA
Filippa er fremstillet på det tidligere så kendte danske spiseæble. Den er fint balanceret med både sødme og syre, har umiskendelig smag af æblet, som giver en god fornemmelse af det tidlige efterår. Der er frugtige noter, som kendetegner Rakkerpaks nordiske ciderstil.
En fin aperitif, men går også godt til lyse kødretter.LIMFJORDSCIDER
Limfjordscider er en rund og fyldig cider lavet på sensommeræbler, deriblandt Ingrid Marie æblet, som giver de mørke toner i cideren. Der er en del restsødme, men den har også strejf af syre. Der er virkelig mange æblenoter i Limfjordscideren, der nemt kan nydes som aperitif, men går også fint til fisk og skaldyr.
DISCO-BLOMME
Disco-Blomme er en blandingscider af 80% discoveryæble og 20% blomme. Det er en meget tør cider med noter af blomme og mandel. En superfin aperitif, men kan også ledsage meget søde desserter.
ARONIA OG ÆBLE
Æblecideren er i sidste del af fermenteringen tilsat aroniabær. Duften af Aronia er fremtrædende og man fornemmer tydelige noter af vilde bær og lakridsrod, med behagelig bitterhed i eftersmagen.
BELLE DE BOSKOOP
Cideren har en fremtrædende, krydret duft af efterårets æbler. Æblets smag gentager sig i cideren, med fin balance mellem sødme og syre.

ET UNIKT PRODUKT
Vi har stor respekt for vores grundprodukt, æblet og den naturlige proces, der foregår med vildgær. Med vildgæren får vi et unikt produkt, som vil være forskelligt præget af årets klima, de sorter vi arbejder med samt de processer vi sætter i gang. Dog holder vi os til to grundlæggende principper i cideriet som ses nedenfor.
PÉT-NAT-METODEN
Vi arbejder med Pét-nat-metoden (en forkortelse af ”Pétillant-naturel” – som betyder naturligt mousserende), hvor vi holder skarpt øje med, hvor meget sukker gæren omsætter. Vi flasker cideren og lader gæren omsætte de sidste sukkerrester i flasken, og derved får man de eftertragtede bobler af den rene most. Metoden er også kendt indenfor udviklingen af naturvin.
MÉTHODE TRADITIONELLE
Méthode Traditionelle er også kendt som Champagne-metoden. Den helt traditionelle måde at lave champagne på, arbejder vi også med hos Rakkerpak Cider. Her lader vi cideren gære helt ud, så der ikke er mere sukkerstof tilbage. Når vi flasker cideren, tilsætter vi liqueur de tirage (sukkerstof til bobler), så boblerne dannes naturligt i flasken.

DEGORGERING AF CIDER
Når man lader cider eftergære i flasken, vil der typisk være gærrester som bundfald tilbage i flasken. Disse gærrester kan give umamismag, hvis de ligger længe nok på flasken, så det arbejder vi naturligvis med. Vi degorgerer al vores cider, så der er så lidt bundfald tilbage som muligt. At vores cider er helt uden bundfald, kan vi dog ikke garantere.
SMAG RAKKERPAK CIDER
Begge vores metoder til ciderproduktion kan lagre på enten stålfade eller på egefade – resultater giver forskellige smagsoplevelser.