OM RAKKERPAK CIDER
Rakkerpak Cider laver cider i Salling ved Limfjorden, og det er en drøm, der er gået i opfyldelse for ciderentusiasten Maureen.
Her kan du læse om Maureens cidereventyr og hendes cideri, der laver glade bobler af lokale råvarer fra halvøen Salling.Skal du smage?
HALVØEN SALLING - ÆBLERNES PARADIS
Halvøen Salling ligger smukt omkranset af Limfjorden. Og her, midt i den smukke danske natur, står æbletræerne i læ for de kraftige vinde fra Vesterhavet og stortrives i havgusen og de milde vintre.
Salling er et sandt paradis for æbletræerne, og det har givet lokale kræfter næring til at udforske, hvordan de saftige æbler bedst kan bruges. Derfor har en masse æbleentusiaster stiftet foreningen Rødding – æblets by i Salling, for Rødding er en by med lang tradition for at dyrke æbler - og det ved de en ting eller to om.
Et af de mange interessefællesskaber, der er udsprunget af det blomstrende innovative miljø i byen, er ciderklubben OutCiderne. Maureen er medinitiativtager, og her mødes hun med andre ciderentusiaster for at nørde og smage cider gennem nysgerrige forsøg, leg og eksperimenterer med de gyldne dråber.
Og det var her, at idéen til Rakkerpak Cider blev født.

FORTÆLLINGEN FRA KERNEHUSET
Dybblå efterårshimmel. Løvfald. Kortere dage. Det er tid til årets æblehøst, og hver eneste flaske cider begynder med æbler fra lokale haver og plantager. For danske æbler er fremragende til cider, og vi insisterer på at introducere dig til den ædle drik, der sprudler og bobler i glasset.
Vi leger, forsøger og eksperimenterer; vi laver vores cider på godt håndværk.
Filosofien er, at Rakkerpak Cider skal være så naturligt som muligt. Derfor bruger vi kun én eneste ingrediens - saftige, sprøde danske æbler.
Vi er drevet af stor respekt for den naturlige proces, der går i gang, når æblerne er mostet. For så slippes vildgæren løs – og det vilde er, at gæren laver æblerne til glade bobler.
Den gode smag er i centrum, og naturen er vores tætteste partner. Vi hylder det nære og det lokale, for det er den korteste vej fra jord til bord. Jorden er i halvøen Salling – bordet er dit.
Rakkerpak Cider er vild og levende natur.
Et lifligt glas!
CIDEREKSPERTER HAR TALT
Rakkerpak Cider har høstet flere førstepladser og fået særlige udemærkelser ved Danmarks største ciderkonkurrence.
Derfor tør vi godt love dig, at Rakkerpak Cider er et godt valg.
Tør du smage?
"Ren duft, let vildgær, snært reduktion (som forsvinder efter det hældes i glas). Reduktion er et tegn på meget iltfattig proces, hvilket er meget flot [...] God æblesmag med flot balanceret syre ift. frugt og kraft."
Ciderrevolution om Limfjordscider
"Flot fyldig og rund smagfuld krop. Duft af hasselnød, valnød, cedertræ, bergamot og egefad. Meget vellykket og har en flot balance mellem sødme/syre/bitterhed"
Ciderrevolution om Æble på Eg

RAKKERPAK CIDER
CVR nummer: 43392824
c/o Maureen Sørensen
Marianevej 24, 7800 Skive
Mail: rakkerpakcider@gmail.com
Telefon: 4023 0023
Fødevarestyrelsens kontrolrapport finder du her
Vi udvider cideriet
Når man sådan er en lille start-upper, som kun producerer i en kort sæson hvert år, så kan det være lidt svært at spare op til investeringer i udvidelse af produktionen. Derfor er det fantastisk, at LAG-Viborg-Skive tror på vores idéer og mål. De tror så meget på os, at de støtter os økonomisk med finansiering af mere kapacitet, markedsføring og procesudstyr. Hvor er det dejligt!
Tusind tak til LAG for at støtte projektet bæredygtig og lækker cider til Danmark fra Danmark!
